Header Image

Matilda Strandberg

Matilda Strandberg 26 år från Karlskrona. En blondin i rullstol som överlevde cancer vid 6 månader. Älskar inredning, oxfile, matlagning och härliga solsemestrar. Tvillingmamma till Agnes&Sixten. Contact: [email protected]

SMARRIG PEPPARSÅS MED RYGGBIFF OCH FÄRSKPASTA

Publicerad,

Igår hade vi en otroligt god och enkel middag, ryggbiff med färskpasta och pepparsås.

Detta behöver du för 2 personer: 

1 paket färsk pasta

300 g ryggbiff

Smör

Omalen vitpeppar,rosépeppar,grönpeppar och svartpeppar

Tomatpuré

Kinesisk Soya

Köttbuljong

5 dl grädde

Persilja

 

Gör så här: 

Såsen:

Börja med att mortlar all peppar.

Smält smöret i en kastrull och häll i pepparn och 1 tsk tomatpuré.

När det brynts till ordentligt häll i grädde, 2 msk soya och en köttbuljong, låt koka upp.

Smaka av såsen då och då och se om du vill ha mer peppar eller grädde. Jag vill gärna ha med lite sting i så jag föredrar mycket peppar.

Starta pasta vatten

Skär köttbitarna till tärningar och bryn i smör och svartpeppar med hög temperatur i  ca 3-5 minuter, lägg över i en skål och låt vila.

Lägg i pastan i det kokande vattnet i ca 2 minuter eller till det blir så som ni vill ha det.

När pastan är klar lägger du över så mycket som önskas på varje tallrik, lägg på köttbitarna, såsen och toppa med persilja.

KLART! Hoppas det smakar.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *