
SMARRIG PEPPARSÅS MED RYGGBIFF OCH FÄRSKPASTA
Igår hade vi en otroligt god och enkel middag, ryggbiff med färskpasta och pepparsås.
Detta behöver du för 2 personer:
1 paket färsk pasta
300 g ryggbiff
Smör
Omalen vitpeppar,rosépeppar,grönpeppar och svartpeppar
Tomatpuré
Kinesisk Soya
Köttbuljong
5 dl grädde
Persilja
Gör så här:
Såsen:
Börja med att mortlar all peppar.
Smält smöret i en kastrull och häll i pepparn och 1 tsk tomatpuré.
När det brynts till ordentligt häll i grädde, 2 msk soya och en köttbuljong, låt koka upp.
Smaka av såsen då och då och se om du vill ha mer peppar eller grädde. Jag vill gärna ha med lite sting i så jag föredrar mycket peppar.
Starta pasta vatten
Skär köttbitarna till tärningar och bryn i smör och svartpeppar med hög temperatur i ca 3-5 minuter, lägg över i en skål och låt vila.
Lägg i pastan i det kokande vattnet i ca 2 minuter eller till det blir så som ni vill ha det.
När pastan är klar lägger du över så mycket som önskas på varje tallrik, lägg på köttbitarna, såsen och toppa med persilja.
KLART! Hoppas det smakar.