Header Image

Matilda Strandberg

Matilda Strandberg 26 år från Karlskrona. En blondin i rullstol som överlevde cancer vid 6 månader. Älskar inredning, oxfile, matlagning och härliga solsemestrar. Tvillingmamma till Agnes&Sixten. Contact: [email protected]

FLÄSKFILÉ I UGN MED RÖDVINSSÅS

Publicerad,

Fullspäckad söndag, var hos barnen hela förmiddagen. Vid 14 hämtade min bror upp mig han hjälpte mig att plocka undan julen hemma, lämna vagnen hos en man som ska bygga en handbroms på den och sen for jag till affären. Nu har jag lagat en super god middag, fläskfilé i ugn med rostad delikatess potatis.

Recept:

Delikatesspotatis

Morötter

Broccoli

En hel fläskfilé

Soya

Svartpeppar

Vitpeppar

Smör

Olja

Gör såhär:

Blanda soya, svartpeppar och vitpeppar i en skål och pensla över fläskfilén. Stek den i mycket smör med en klick olja, när den fått en fin färg lägg den i en ugnsform och sen in den i ugnen på 160 grader varmluft. Fläskfilén ska ha 60 grader i innetemperatur och ligga i folie i 10 minuter efter.

Medan fläskfilén är i ugnen skalar du delikatesspotatisen, morötterna och skär i klyftor, pensla dom med smör och krydda med salt och svartpeppar. När potatisen och morötterna fått den färg du vill lägger du in broccolin tillsammans med det andra i 5 minuter. Jag bruka pensla broccolin med lite smör också för extra god smak..

Rödvinssås:

2 msk socker

2 dl rödvin (Jacobs Creek är bäst enligt mig)

2 msk kalv fond

2 dl vatten

Svartpeppar efter smak

Maizenamjöl

Smör

Gör såhär:

Smält sockret tills det blir gyllenbrunt, häll sedan i rödvinet, kalvfonden och vattnet. Ta lite svartpeppar efter smak och låt sedan såsen koka tills det är 1 dl kvar. Häll i maizenamjölet tills du känner att den är så tjock som du vill ha den, häll i en klick smör precis innan servering.

Hoppas det smakar<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *