Igår testade jag att laga en helt ny rätt, nämligen pankokyckling i tortilla bröd med sweet chili sauce och ris. Otroligt enkelt och går på mindre en 30 minuter att laga vilket är otroligt skönt mitt i veckan.
Vad behöver du för 4 portioner?
4 kycklingfiléer
Vetemjöl
1 ägg
Pankomjöl
4 portioner ris
Sweet chili sauce
Rapsolja
Grönsaker efter smak
Gör såhär:
Starta ugnen på 150 grader. Koka riset enligt anvisningarna, dela kycklingfiléerna rakt över så dom blir två delade. Häll upp vetemjöl, ett ägg och pankomjöl i en varsin skål. Rulla kycklingen först i mjölet sedan ägget och sist i pankomjölet. Häll i rapsolja i en gryta och hetta upp, lägg sedan i kycklingen i oljan tills dom blir krispiga och fått fin färg. Det går fort så var uppmärksam, när dom fått den perfekta färgen lägger du dom i en ugnsform och sätter in i ugnen. Under tiden skär du upp dom grönsaker du vill, ta fram tortilla bröd och sweet chili sauce och kollar av riset. När allt är klart gör du en wrap med allt i. KLART!
Hoppas det smakar!