Header Image

Matilda Strandberg

Matilda Strandberg 26 år från Karlskrona. En blondin i rullstol som överlevde cancer vid 6 månader. Älskar inredning, oxfile, matlagning och härliga solsemestrar. Tvillingmamma till Agnes&Sixten. Contact: [email protected]

JORDGUBBSTÅRTA

Publicerad,

I måndags gjorde jag en fantastiskt god jordgubbstårta. Sommarkänslan är verkligen på topp här hemma, som ni kanske märker.. haha!

 

Recept: 

Tårtbotten: 

4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

ströbröd och smör till formen

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.

 

Vaniljkräm:

2 dl mjöl

2 äggulor

1 msk strösocker

1 msk maizena

1 msk vaniljsocker

Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.

 

Pressade jordgubbar:

1 liter färska jordgubbar

Skölj jordgubbarna och tabort snibben, använd en stadig bunke och gaffel och pressa jordgubbarna tills dom blir så mosiga du vill ha dom.

 

Dekoration: 

4 dl Vispgrädde

1 liter färska jordgubbar

 

 

Hoppas er blir lika god som min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *