JORDGUBBSTÅRTA
I måndags gjorde jag en fantastiskt god jordgubbstårta. Sommarkänslan är verkligen på topp här hemma, som ni kanske märker.. haha!
Recept:
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
ströbröd och smör till formen
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Vaniljkräm:
2 dl mjöl
2 äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena
1 msk vaniljsocker
Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.
Pressade jordgubbar:
1 liter färska jordgubbar
Skölj jordgubbarna och tabort snibben, använd en stadig bunke och gaffel och pressa jordgubbarna tills dom blir så mosiga du vill ha dom.
Dekoration:
4 dl Vispgrädde
1 liter färska jordgubbar
Hoppas er blir lika god som min.