Matilda Strandberg

JORDGUBBSTÅRTA

I måndags gjorde jag en fantastiskt god jordgubbstårta. Sommarkänslan är verkligen på topp här hemma, som ni kanske märker.. haha!

 

Recept: 

Tårtbotten: 

4 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

ströbröd och smör till formen

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.

 

Vaniljkräm:

2 dl mjöl

2 äggulor

1 msk strösocker

1 msk maizena

1 msk vaniljsocker

Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.

 

Pressade jordgubbar:

1 liter färska jordgubbar

Skölj jordgubbarna och tabort snibben, använd en stadig bunke och gaffel och pressa jordgubbarna tills dom blir så mosiga du vill ha dom.

 

Dekoration: 

4 dl Vispgrädde

1 liter färska jordgubbar

 

 

Hoppas er blir lika god som min.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats